Afslutningen på innovationsnetværket InfinIT markeres med udgivelsen af en ny rapport, hvor der bliver fremlagt bud på den fremtidige retning for forskning i digitale teknologier. Foto: Colourbox

Rapport fra InfinIT: Sådan skaber vi fælles udvikling af forskning inden for digitale teknologier

En afsluttende rapport fra innovationsnetværket InfinIT samler erfaringer og anbefalinger fra over ti års samarbejde mellem forskere og virksomheder inden for digitalisering

Med udgangen af 2020 blev der sat punktum for ti års arbejde i det nationale innovationsnetværk for IT, InfinIT. Afslutningen markeres med udgivelsen af en ny rapport, hvor der med afsæt i erfaringerne fra netværket bliver fremlagt bud på den fremtidige retning for forskning i digitale teknologier.

Professor ved Institut for Datalogi, Kim Guldstrand Larsen har besiddet rollen som direktør for InfinIT – og han er stolt og imponeret over, hvor store aftryk netværket har sat:

- Det direkte møde mellem forskere og virksomheder har været den helt store styrke i InfinIT, og med næsten 100 miniprojekter, hvor forskere og erhvervspartnere har arbejdet sammen om at afprøve nye ideer og løsninger, tør jeg godt sige, at det er gået over al forventning. Vi har formået at samle de bedste it-miljøer i landet, og det er vigtigt at videreføre det store arbejde i nye formater.

I rapporten stilles der derfor skarpt på anbefalinger til, hvordan danske virksomheder kan satse mere på strategisk forskning i digitale teknologier, suppleret med en række konkrete initiativer, der skal understøtte processen.

Arbejdet med it-innovation skal nu videreføres i det nystartede nationale forskningscenter for digitale teknologier, DIREC, og den nye nationale it-klynge, DigitalLead.

Du kan læse hele rapporten her  og tilgå øvrige cases, optagelser fra webinarer mv. via InfinITs hjemmeside.

InfinIT var delvist støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Direktør i InfinIT og Professor Kim Guldstrand Larsen
Institut for Datalogi, Aalborg Universitet