Studerende og dimittender fra CS modtager AAU Startup Legat

Spilvirksomheden SimpleBit Studios er blandt modtagerne af ”AAU Startup Legat– Støttet af Det Obelske Familiefond”. Bag virksomheden står venner Bertin Arpac, Mads Genefke Hviid-Nielsen og Oliver Lindgren Gam Kahr, der med kompetencer fra uddannelser i henholdsvis sociologi, informationsteknologi og interaktionsdesign har udviklet et succesfuld mobilspil.

Torsdag 17. november blev seks virksomheder hyldet, da ”AAU Startup Legat– Støttet af Det Obelske Familiefond” for første gang blev uddelt på AAU INNOVATE.

Legatet har til formål at give lovende AAU-startups et økonomisk løft og hjælpe dem tættere på at realisere iværksætterdrømmen.

Virksomhederne har det til fælles, at de er grundlagt af dygtige og entreprenante studerende og dimittender fra AAU – blandt andet med rødder fra Institut for Datalogi.

Det gælder eksempelvis SimpleBit Studios, der udvikler strategispil til mobiltelefoner. Virksomheden er grundlagt af vennerne Bertin Arpac, Mads Genefke Hviid-Nielsen og Oliver Lindgren Gam Kahr, der længe har delt interessen for at tegne og lave spil. Med kompetencer fra uddannelser i henholdsvis sociologi, informationsteknologi og interaktionsdesign har de udviklet spillet Trench Warfare 1917, der er blevet downloadet mere end 2 mio. gange.

- I SimpleBit Studios ønsker vi at skille os ud ved at lave gennemarbejdede mobilspil, som vores brugere elsker at spille. Derfor engagerer vi os dybt i kontakten til spillerne på det internationale forum, som er opstået omkring vores første spil. I den tætte dialog med vores brugere, børn og unge ned til ca. 10 års-alderen, får vi feedback og ideer til nye spil, og vi giver og modtager sparring på spiltekniske udfordringer, forklarer Bertin Arpac.

De unge iværksættere vil bruge legatet på 250.000 kr. til at promovere virksomhedens næste spil.

Du kan læse mere om SimpleBit Studios her  og finde flere oplysninger om legatet her.

De øvrige vindere er:

Department of Computer Science, Aalborg University