Studerende tog publikum med storm og fik pris med hjem fra prestigefyldt konference

En gruppe studerende fra interaktionsdesign på Aalborg Universitet har udviklet spillet Eggventures, der har til formål at styrke samarbejdet mellem spillere. De studerende modtog en Out-of-competition Jury Award ved konferencen CHI PLAY 2022 i Bremen.

At spille sammen som social aktivitet kan styrke spilleres følelse af at være forbundet. Det er tanken bag spillet Eggventures, som en gruppe på seks studerende fra interaktionsdesign har udviklet som led i deres uddannelse.

Spillet er en 2D platformer, hvor to spillere bruger et fælles tastetur til at styre en ugle- og kyllingeavatar igennem en række baner. Som en ekstra krølle på halen er spillerne bundet sammen af en elastik. Det har både fordele og ulemper og udfordrer evnen til at samarbejde.

Ved spilkonferencen CHI PLAY i Bremen fik de studerende helt overraskende overrakt en "Out of Competition Jury Award" - blandt andet takket være stor begejstring fra øvrige konferencedeltagere.

- Det var vores vejleder, der opfordrede os til at indsende vores spil til konferencen. Vi blev accepteret, og så deltog vi i den kategori, der hedder work in progress. Det viste sig, at der var rigtig stor interesse for spillet, forklarer Oliver Pust, en af de seks studerende.

I denne video kan du høre mere om spillet og om oplevelsen i Bremen.

Gruppen består af: Freyja Kira Baaré Cornelius, Julie Fredsgård, Iveta Ivanova, Thomas Pedersen, Oliver Pust og Michael Hjørringgard. Vejleder er Henning Pohl.

Department of Computer Science, Aalborg University

Selma Lagerlöfs Vej 300  ・ 9220 Aalborg East, Denmark