Department of Computer Science

Tillykke til Yan Zhao - Vinder af AAU Pedagogy Prize 2023

Tillykke til Yan Zhao - Vinder af AAU Pedagogy Prize 2023

Yan Zhao, adjunkt ved Institut for Datalogi, har fået tildelt AAU Pedagogy Prize 2023, som hun fik overrakt af prorektor Anne Marie Kanstrup på AAU Learning Day fredag den 12. maj.

Read the English version

I forbindelse med sin deltagelse i universitetets pædagogiske program for adjunkter, udviklede Yan Zhao nye tilgange til undervisning og vejledning af (senior) bachelorstuderende. Nøglen til hendes tilgang er at anvende forskningsfokuseret PBL (Problem-Based Learning) til at understøtte elevernes læringsengagement.

- Jeg vil typisk foreslå et emne fra mit eget forskningsområde, når de studerende skal designe deres bachelorprojekter. Jeg opfordrer dem til at foreslå et problem, der skal løses, inden for det forskningsområde, og så opfordrer jeg dem til at anvende metoder, som jeg måske kun har en generel viden om. Så på en måde bliver de eksperter inden for områder, som jeg ikke kender så godt, hvilket både er en måde at motivere eleverne på, og en måde for mig til at lære mere. Det er det, jeg kalder samskabelse af gensidig læring, som er en god måde til at opmuntre og engagere eleverne i deres projektarbejde, forklarer Yan Zhao.

Yan Zhao praktiserede den forskningsfokuserede PBL-tilgang i sin undervisning og vejledning gennem hele 2022. For at dokumentere effekten specifikt på vejledningsdelen gennemførte hun sidst på året en evaluering blandt de studerende.

- Evalueringen viste, at de studerendes engagement var blevet bedre. Det var også et bevis for mig på, at det er en rigtig god måde at integrere vejlederens forskning i vejledningen på, eller sagt med andre ord, en god måde at omsætte teori til praksis, siger hun.

Ud over at praktisere forskningsfokuseret PBL i sin undervisning og vejledning og iværksætte evalueringen blandt de studerende, udviklede Yan Zhao sin rapport 'Using Research-focused PBL to Support Computer Engineering Students' Learning Engagement in A Systemic PBL Environment' til en artikel, der vil blive præsenteret på the 9th International Research Symposium on Problem-Based Learning: Transforming Engineering Education 2023 ved MIT i juni 2023.

Med AAU Pedagogy Prize 2023 følger 15.000 kr. Halvdelen af ​​beløbet skal anvendes til faglig udvikling, mens den anden halvdel repræsenterer en personlig anerkendelse.

Endnu en gang, stort tillykke til Yan Zhao!

MERE INFORMATION

CONTACT

  • Yan Zhao, adjunkt, Institut for Datalogi, Aalborg Universitet, yanz@cs.aau.dk
  • Stig Andersen, kommunikationsmedarbejder, Institut for Datalogi, Aalborg UNiversitet, stan@cs.aau.dk / +45 4019 7682

Department of Computer Science, Aalborg University

Selma Lagerlöfs Vej 300  ・ 9220 Aalborg East, Denmark 
Telephone: +45 9940 9940  ・ Mail: info@cs.aau.dk

Contact department management