Home

Carla Florencia Griggio modtager Inge Lehmann Legat

Carla Florencia Griggio, Institut for Datalogi, som forsker i text messaging interoperability, har modtaget et Inge Lehmann Legat, som er et talentprogram ved Danmarks Frie Forskningsfond.

Carla Florencia Griggio modtager Inge Lehmann Legat

Carla Florencia Griggio, Institut for Datalogi, som forsker i text messaging interoperability, har modtaget et Inge Lehmann Legat, som er et talentprogram ved Danmarks Frie Forskningsfond.

Af Trine Jensen, AAU Kommunikation og Public Affairs
Foto: Dina Elmazi

Inge Lehmann Legatet uddeles til nogle af de dygtigste forskere på de tidlige karrieretrin og formålet er at understøtte en mere ligelig kønsbalance i forskningsmiljøerne.

Carla Florencia Griggio fortæller om vigtigheden i at fremme diversitet i de akademiske miljøer for at sikre, at forskningen og den viden, der bidrages med, tackler forskellige udfordringer og gavner en bred vifte af mennesker. På Institut for Datalogi bliver der gjort et stort stykke arbejde for at tiltrække stærke kvindelige kandidater og rekruttere dem som nye adjunkter, men der er stadig få kvinder på lektor- og professorniveau.

”Bevillinger, der søger at forbedre kønsbalancen, såsom DFF Inge Lehmann, er med til at fastholde talenter og sætte skub i kvindeforskningen, hvilket betyder bedre mulighed for at forbedre kønsbalancen på tværs af alle fakulteter i fremtiden. Jeg er glad for, at sådan et program findes, og jeg er beæret over at have fået muligheden for at styrke min karriere og gennemføre dette vigtige projekt. Jeg er spændt på at bidrage til et mere forskelligartet fakultet, som forhåbentlig er med til at skildre software engineering og human-computer-interaction som attraktive områder for flere kvinder,” siger Carla.

Der er i alt uddelt 85,5 mio. kr. til 28 projekter, som ledes af kvindelige forskere.

Hvad er text messaging interoperability?

Carla forsker i text messaging interoperability, som er en funktion, der giver dig mulighed for at sende tekstbeskeder på tværs af forskellige platforme, fx WhatsApp og Telegram. Dette betyder, at du kan vælge, hvilken besked-app du helst vil bruge baseret på de funktioner, du bedst kan lide, og hvor nem den er at bruge, i stedet for at være begrænset til de apps, dine venner og familie bruger.

En af udfordringerne ved interoperabilitet er, at det kan være vanskeligt for folk at kontrollere, hvem der kan kontakte dem og hvor. Dette kan gøre det sværere at forhindre uønskede beskeder eller at opretholde klare grænser mellem personlig og professionel kommunikation.

Carlas forskningsprojekt sigter mod at skabe retningslinjer for design af beskedapps, der tillader interoperabilitet, samtidig med at de respekterer folks grænser. Dette skal gøres ved at studere de nyeste interoperable messaging-teknologier, designe nye app-prototyper og teste dem med rigtige brugere for at se, hvad der fungerer bedst. Målet er at komme med pålidelige retningslinjer til app-udviklere og politikere, der hjælper med at bygge beskedplatforme på en måde, der giver brugerne mere frihed til at vælge deres foretrukne apps, samtidig med at man bevarer kontrollen over sine samtaler og privatliv.

Potentiel indflydelse i samfundet

Det der motiverer Carla er den enorme potentielle indflydelse, hendes forskning kan få for samfundet. Når vi i dag ser på online kommunikationsplatforme, har brugerne meget lidt kontrol over sin kommunikation. Hvis fx Meta, WhatsApp eller SnapChat ændrer deres privatlivspolitik, design eller er ude af drift, så oplever brugerne, at de har meget lidt kontrol, fordi det er virksomhederne, der har magten.

”Jeg tror på, at det er afgørende i nutidens digitale samfund at have mere kontrol over, hvordan og hvor vi kommunikerer. Denne bevilling vil give mig mulighed for at dedikere mere tid og ressourcer til at forstå, hvordan man opnår dette ved at designe nye meddelelsesplatforme, der fremmer valgfrihed og tilbyder fleksibel, brugervenlig styring af online privatliv,” slutter Carla Florencia Griggio.